کارت بازرگانی

اخذ کارت بازرگانی

business card

جهت انجام فعالیت های بازرگانی بین المللی مانند واردات ، صادرات و ترانزیت کالا تجار نیازمند کارت بازرگانی می باشند. این کارت به دو صورت حقیقی و حقوقی ارائه می شود. صدور کارت بازرگانی از طریق اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران می باشد و پس از آن باید توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت یا همان سامانه جامع تجارت تأیید شود تا بتوان با استفاده از آن به تجارت برون مرزی پرداخت.اعتبار هر کارت یک سال می باشد و باید سالانه تمدید شود.تولید کنندگان و صنعتگران می توانند کارت بازرگانی پنج ساله دریافت کنند.

شرایط اخذ کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی:
دارا بودن حداقل 24 سال سن
ارائه سند یا اجاره نامه محل فعالیت
داشتن مدرک تحصیلی مرتبط با حیطه تجارت و یا داشتن سه سال سابقه فعالیت تجاری
عدم اشتغال در دولت و استخدام رسمی
اثبات تمکن مالی برای فعالیت در زمینه تجارت موردنظر
ارائه تعهد کتبی مبنی بر عدم استفاده غیرقانونی از کارت
ارائه تعهد کتبی مبنی بر پیروی از سیاست‌های تجاری دولت
برخورداری از عدم سو پیشینه
شرایط اخذ کارت بازرگانی برای اشخاص حقوقی:
داشتن شرکت ثبت شده و پرونده مالیاتی، کد اقتصادی و اظهارنامه مالیاتی
اثبات عدم ورشکستگی
برخورداری از محل زندگی و محل کار مورد تأیید
ارائه عکس تمام رخ با پس زمینه سفید
تحویل فرم دال اتاق بازرگانی که به تأیید دفتر اسناد رسمی رسیده باشد.
ارائه تصویر کارت ملی
ارائه اصل مدرک تحصیلی (دیپلم به بالا)
ارائه گواهی عدم سوء پیشینه
ارائه گواهی بانکی تأییدیه حساب جاری
ارائه کارت پایان خدمت یا کارت معافیت برای آقایان
ارائه کد اقتصادی

مراحل دریافت کارت بازرگانی:
دارا بودن شرایط فوق الذکر برای اشخاص حقیقی و حقوقی الزامی می باشد. پس از ثبت شرکت برای اقدام به اخذ کارت بازرگانی اول نیاز به افتتاح حساب بانکی در یکی از بانکهای معتبر کشور می باشد. سپس باید برای کد اقتصادی در سامانه اداره مالیاتی کشور اقدام فرمایید. شرکت نباید هیچ گونه بدهی مالیاتی داشته باشد. درضمن هر ساله باید اقدام به پلمپ دفاتر تجاری نمود و گواهی آن برای تمدید کارت بازرگانی الزامی است ،پس از آن باید برای دریافت کد کارگاه از تامین اجتماعی اقدام شود . همچنین شما برای صدور و تمدید کارت بازرگانی به امضای ثبت شده و معتبر مدیر عامل شرکت نیاز دارید که این مهم از طریق تعریف امضای الکترونیک رخ می دهد.

تمدید کارت بازرگانی

کارت بازرگانی برای اشخاص وارد کننده و صادر کننده هر ساله باید تمدید شود. تولیید کنندگان و صنعتگران می توانند هر پنج سال یک بار برای تمدید اقدام نمایند.
تمدید کارت از طریق سامانه جامع تجارت انجام می شود که معمولا بین یک تا دو ماه زمان میبرد.دلیل طولانی شدن زمان تمدید کارت این است که شما مجددا می بایست تمامی پروسه های دریافت کارت را طی کنید.
مدارک مورد نیاز جهت تمدید کارت بازرگانی:
اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده
مفاصا حساب مربوط به بیمه تامین اجتماعی
مفاصا حساب تصفیه حساب مالیاتی
آگهی روزنامه رسمی تاسیس شرکت و آخرین صورت جلسه تغییرات
تصویر از سند ملک یا اجاره نامه
تصویر کارت پایان خدمت مدیر عامل، در صورت تغییر مدیر عامل شرکت.(برای آقایان)
تصویر گواهی عدم سوء پیشینه مدیر عامل یا شخص متقاضی تمدید کارت بازرگانی، در صورتی که مدیر عامل، تغییر کرده یا بیش از دو سال، از تمدید کارت می گذارد.

کد اقتصادی

کداقتصادی

پس از افتتاح حساب بانکی برای دریافت کارت بازرگانی می بایست برای کد اقتصادی جهت هرگونه فعالیت اقتصادی از سامانه مالیاتی کشور اقدام کنید.کد اقتصادی یک شناسه 12 رقمی است که نشان دهنده دارا بودن پرونده مالیاتی برای شرکت شما است که با آن شما مجاز به فعالیتهای اقتصادی از قبیل: خرید و فروش و واردات و صادرات می باشید. کد اقتصادی برای اشخاص حقیقی و حقوقی صادر می شود. اشخاص حقیقی می توانند برای کد اقتصادی از طریق پروانه کسب و کار خود اقدام نمایند. مانند: آزمایشگاه ها و واحد های تجاری.

پلمپ دفاتر تجاری

پلمپ دفاتر

یکی از کلیدی ترین مراحل ثبتی یک شرکت پلمپ دفاتر میباشد. این اقدام حتی می تواند بلا فاصله پس از ثبت شرکت انجام شود.
دلیل این که به این دفاتر، دفاتر پلمپ می گوییم این است که تمامی صفحات آن ها در اداره مالیات و ثبت شرکت پلمپ می شود.
این دفاتر به صورت 50، 100و 150 برگ ارائه می شود. برای پلمپ دفاتر تجاری باید به سامانه اداره ثبت شرکت ها مراجعه کنید. کار شما در قسمت پلمپ دفاتر تجاری انجام می گردد. مدارک مورد نیاز جهت دریافت دفاتر شامل: اگهی تاسیس، اساسنامه، رسید ثبت از سایت ثبت شرکت ها، آگهی تغییرات و مدارک وکالت نامه وکیل(در صورت وجود) می باشد. درضمن پلمپ دفاتر هر سال باید انجام شود.

کد کارگاه

کد کارگاه

پس از نهایی شدن ثبت شرکت،شخص حقوقی موظف است برای استخدام نیروی خود برای ثبت نام کد کارگاه از طریق سامانه تامین اجتماعی اقدام کند.کد کارگاه یک کد 10 رقمی است که به شخص حقوقی تعلق می گیرد.شما برای بیمه کردن پرسنل خود به کد کارگاه نیاز دارید که در صورت عدم دریافت و بیمه ننمودن پرسنل خود جریمه سنگینی خواهید شد.
مدارک مورد نیاز جهت اخذ کد کارگاهی بیمه
نامه ای برای درخواست خود بنویسید.
کد پستی محل کسب و کار شما
سند ملک یا اجاره نامه
مدارک شناسایی کارفرما شامل کارت ملی و شناسنامه
اساسنامه شرکت
روزنامه رسمی تاسیس شرکت

سامانه امضا الکترونیک

سامانه امضا الکترونیک

مرکز صدور گواهی الکترونیکی میانی عام
مركز صدور گواهي الكترونيكي مياني دولتي عام، مبادرت به ارائه خدمات گواهي الكترونيكي براي تمامي کاربردهاي مختلف به متقاضيان مي‌نمايد. امضای الکترونیک یکی از روش‌های معتبر ایمن‌سازی اطلاعات و حفظ امنیت می‌باشد که از مهمترین ویژگی‌های آن تصدیق هویت و محرمانه بودن می باشد.یکی از مزایای اصلی امضای الکترونیک پشتوانه حقوقی آن در کشور است . شما برای دسترسی به امضا الکترونیک به یک سخت افزار به نام توکن نیاز دارید که توسط چند شرکت ارائه می شود و پس از خرید آن و انجام اقدامات اولیه در سایت مرکز با همراه داشتن توکن به دفاتر اسناد رسمی با قابلیت تعریف امضا الکترونیک مراجعه نموده و امضا خود را ثبت می کنید.